marcon

MarCøn is importeur en verkoopagent in Nederland van een aantal speciaal geselecteerde Craft bieren uit België. We willen en gaan deze zelf importeren uit België. Brouwerijen, veelal met veel historie, een mooi verhaal en eerlijk product, die vaak om verschillende redenen niet de Nederlandse markt bereikt hebben.

 

Wij streven ernaar om ons gehele en/of gedeelte van het assortiment voeding, als speciaal bieren, het Europees logo voor Bio te voeren. Het biolabel geeft aan dat de ingrediënten voor dat product voor minimaal 95% uit biologische grondstoffen bestaan, concreet wil dat zeggen dat er geen chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest werden gebruikt bij de opkweek. Verder is het verboden kunstmatige geur-, kleur- of smaakstoffen toe te voegen of genetisch gemodificeerde ingrediënten te gebruiken. Al deze voorwaarden worden gegarandeerd door een systeem van onafhankelijke controle-organisaties die op regelmatige basis steekproeven uitvoeren. Vanaf de grondstoffen tot het productieproces moeten er certificaten als bewijs toegevoegd worden. MarCøn en haar partners zal dit duidelijk communiceren, bijvoorbeeld op haar etiketten, website en dergelijke. Juridisch is MarCøn onderdeel van Marckant Media, Events en Management.

 

Hebt u al een behoefte of suggestie welke bieren u graag zou willen voeren, laat het mij weten.


Wim Marckelbach
Tel. +31 (0)6 53 82 44 06

JESSENHOFKE BIEREN

In het vredige dorp Kuringen nabij Hasselt (België) – de hoofdstad van de smaak – vloeide in 2006 voor het eerst biologisch bier uit de brouwketels van Gert Jordens. Gert en zijn vrouw Christel zijn gedreven door écht vakmanschap en hebben een ongebreidelde passie voor bio en pure smaken.

 

Jessenhofke gebruikt uitsluitend biologische hopsoorten van Joris Cambie uit Poperinge. Die garanderen een subliem smaakpalet dankzij het milde zeeklimaat en de vruchtbare poldergrond. Je herkent de Jessenhofke-bieren aan hun kruidig en hoppig karakter.

Het assortiment biologische speciaal bieren, met hoge gisting en nagisting op de fles:

(Verkrijgbaar in 33cl als 75cl fles en in fusten van 10 en 20 liter)

RGLR (3,5% Alc Vol)
Een lichtblond en gemakkelijk verteerbaar bier

MAYA (6% Alc Vol)

Een lichtblond, sprankelend feestbier met een zoetzurige ondertoets. Cradle to Cradle door de samenwerking met de gelijknamige Hasseltse seitanbedrijf

 

TRPL (8% Alc Vol)

De aanleiding om te starten met de brouwerij. De harmonieuze smaak- en geursensatie en het perfecte evenwicht tussen een droog mondgevoel, bitter, zoet en kruidigheid, werd in 2002 verkozen tot beste Limburgse amateurbrouwsel

PMPRNL (8% Alc Vol)

Een kruidige tripel met een lichtrode toets en aroma’s van citrus en aarde deinen uit in een droge bitterheid. Een krachtig en sensueel blond bier als ode aan de liefde!~

OLAF (9% Alc Vol)
Een blond bier met impact en een verhaal. Met de ‘Munich hop’, die ook gebruikt wordt in de donkere bieren, maakt het een stevig speciaal biertje

’T Bottelke (6% Alc Vol)

Een blond zacht doordrinkbier met een gebalanceerde bitterheid-hoppigigheid en unieke zachte citrustoets door de toevoeging van citroengras.

 

Breinstorm (6% Alc Vol)
‘Storm in a glass for more brain’. De PMPNL van 6% met frisse en geweldige afdronk. U ondersteunt hiermee fonds Brein Storm, de strijd tegen chronische pijn

WALLA BIERKE (7,5% Alc Vol)
Een blond honingbier met zeer frisse smaak en citroenverbena!

BRWN (7% Alc Vol)

Een romig bruin bier gebrouwen met speciale mouten. Brengt verlichting op donkere dagen!

 

RSRV (10% Alc Vol)

Een heus bewaarbier met een volle smaak. De stevige quadrupel is ook de perfecte begeleider van een feestmaal

Zoals u ziet, vele mooie speciaal bieren voor een speciaal moment. Ook bij en met gerechten. Het verrijkt onze eetcultuur.

Bier op Maat

Naast de eigen bieren staat Jessenhofke je met raad en daad bij om zelf bier te ontwikkelen (bv Arvum, Breinstorm, Wallabierke), proeverijen en workshops. 

Ideologische standpunten Jessenhofke

We willen al, sinds mensengeheugenis, dat alles wat we eten en drinken biologisch is. Het is dan een evidente stap dat, als we iets op de markt brengen, dat product ook bio is. En uitsluitend bio. En dat je zorgt of consumeert in korte ketens en eet wat er in de huidige nabijheid rijp is. Tomaten in januari, dat bestaat niet. Ook cradle-to-cradle, hergebruiken is bij Jessenhofke belangrijk: de barkrukken (gemaakt uit bierbakken), het terras is hermaakt, we hebben fruitboxen voor kruiden, de fietsenstalling uit gerecupereerde boomstam, paletten als loungehoek, het zetmeelhoudend water van Maya, hergebruiken we als brouwwater. Dus heel veel zaken werken hier cradle-to-cradle.

Biologische brouwerij Jessenhofke  |  Simpernelstraat 17  |  3511 Hasselt  |  België  |  jessenhofke.be  | wim.marckelbach@jessenhofke.nl  

BOELENS BIEREN

Sinds 1850 is de familiebrouwerij gelegen in de kern van het mooie dorp Belsele (Sint-Niklaas). Traditie en moderne brouwtechnieken zorgen voor een uitmuntende belgische brouwkwaliteit. Van mout tot heerlijke gerstenat is het resultaat van eerlijk brouwen met passie voor bier.

 

Waase Kriek (6% Alc Vol)

De Waase Kriek van Boelens is op basis van enkel natuurlijke producten. Geen smaak-, kleur- en zoetstoffen toegevoegd. De suikers in de vruchten geven nieuw voedsel aan de gistcellen. De pitten van de krieken geven een houtig karakter aan het bier.  Het bier is in perfecte zoet/zuur balans. Echt proosten in de zomer.

Ttripel De Klok (Bieken) (8,5% Alc Vol)

De Klok (Bieken) van Boelens is een blond bier en heeft een bitter en een fijne nasmaak, mondgevoel. Door gul gebruik van de fijnste hoppen krijgt dit bier een pittig en fruitig aroma. Nog heerlijk voor op terras!

Waase Wolf (6,5% alc Vol)
De Waase Wolf van Boelens. Een mix van verschillende moutsoorten en kruiden geven dit bier het typische “Belgian Ale” karakter. Een mooie dorstlesser met vol mondgevoel en bittertje. En het ziet er goed uit door de amber kleur.

CONTACT